“Bewegen is leven!” is een gevleugelde uitspraak van mij. Alles moet in beweging zijn wil het goed functioneren. Een goede doorbloeding zorgt bijvoorbeeld voor voldoende voeding en transport maar ook een goede afvoer van afvalstoffen. Dat laatste is minstens zo belangrijk.
Beweging loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben altijd beweeglijk geweest, onderzoekend en nieuwsgierig. Ik was dat ‘waarom-kind’, ik wilde weten hoe dingen in elkaar zaten. Hoe werkt het? Wat is het systeem er achter? Waarom doen we de dingen die we doen, zien we wat we zien en in welke context interpreteer je de bevindingen? Ik ben nog steeds dat ‘waarom-kind’.
Iedereen verdient het om de beste versie van zichzelf te zijn. Hier draag ik graag aan bij binnen mijn vakgebied. Of het nu revalidatie is na een trauma of operatie, klachten aan de wervelkolom of het bewegingsapparaat, of omdat iemand al jaren met buikpijn of hoofdpijn loopt. Een beginnende blessure, een terugkerende blessure of juist blessurepreventie. Ik denk dat ik met mijn kennis en kunde kan bijdragen aan herstel en gezondheid.
In positieve zin word ik wel eens de ‘ongewone fysio’ of ‘bijzondere fysio’ genoemd. Dat komt omdat ik mij heel breed geschoold heb en zowel mensen als dieren behandel. Ik heb veel dissecties gedaan (ontleden van dieren) om de anatomie te kunnen bestuderen. “Wijsheid begint met verwondering.” Je vindt dan een schat aan informatie die je nooit uit de boeken zal kunnen leren. Informatie die enorm bijdraagt aan de kwaliteit van mijn behandeling.
Mensen en dieren, we zijn anders maar toch ook weer niet. We zijn uiteindelijk allemaal bewegende organismen. Alle kennis en kunde die ik in de humane wereld heb opgedaan is bruikbaar in mijn werk met dieren en vice versa.
Ik bekijk gezondheid vanuit het individu. Niet twee rugklachten zijn hetzelfde, simpelweg omdat ik met een ander dier of mens te maken heb.
Als dierosteopaat moet je vaak slim en creatief zijn in je behandeling en vooral heel goed kunnen voelen. “It’s all about the details“.
Dieren kunnen hun hulpvraag en klacht niet op dezelfde manier verwoorden als mensen. Het is dus soms een grote puzzel en dat maakt mijn vak nou zo geweldig. Ik hou van die uitdaging. Maar ook mensen met de meest bijzondere klachten komen bij mij.
Als mensen mij na de behandeling een berichtje sturen dat zij na jaren weer iets kunnen of ergens geen last meer van hebben dan ben ik zo blij voor ze. Soms is 20% vermindering van klachten wel 80% meer kwaliteit van leven.
De vele vlieguren, unieke denkwijze en manier van kijken zorgen er voor dat ik mens en dier met hun klachten bekijk vanuit een vierdimensionale visie.
Ondanks de vele mogelijkheden die ik kan bieden weet ik heel goed waar mijn grenzen liggen. Ik weet tenslotte ook niet alles. “Hoe meer je leert, hoe minder je weet”
Voorbij deze grenzen heb ik een netwerk van deskundigen binnen de humane en veterinaire gezondheidszorg waar men verder geholpen kan worden.
Omdat ik brede interesse heb en me verdiep in diverse therapeutische mogelijkheden kan ik een goede inschatting maken of iemand op de goede plek is bij mij. Het kan dus zijn dat ik doorverwijs naar iemand anders of voorstel om een parallel behandeltraject aan te gaan met een collega therapeut of (dieren)arts. Uiteraard alles in goed overleg, niks moet.
Ik weet de weg tussen huisarts, ziekenhuis en therapeut en kan hier strategisch in communiceren.
Indien nodig neem ik de rol van ‘supervisor’ op me om er zo op toe te zien dat degene die onder mijn hoede komt (of is geweest) de juiste zorg krijgt.
Er is vaak veel meer mogelijk dan ons verteld wordt! Daarom kom ik op voor mijn cliënten en loop net dat stapje harder. Ik neem geen genoegen met ‘kluitjes en riet’.
Voor wie de moeite heeft genomen om bovenstaande helemaal te lezen en nog meer informatie wil;-)
Scholing en (werk)ervaring Ruth
Ik werk in Harderwijk.
Voor informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via
praktijkruth@gmail.com of +31(0)6-20 778 778